Karayolları Genel Müdürlüğü 63 Personel Alımı Başvuruları Başladı-Başvuru Şartları Nelerdir?

Karayolları Genel Müdürlüğü, bünyesinde istihdam etmek üzere 63 personel alımı yapacağını duyurdu. İşte personel alımı detaylar, başvuru şartları ve tarihleri.

Yayınlanma:
Karayolları Genel Müdürlüğü 63 Personel Alımı Başvuruları Başladı-Başvuru Şartları Nelerdir?

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinde yayımlanan ilana göre personel alımı yapılacağı belirtildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan personel alım ilanında alımı yapılacak olan 63 personelin KPSS puanı ve sözlü sınav sonucu alınacağı belirtildi.

Başvuru Şekli Tarihleri

Karayolları Genel Müdürlüğü personel alımı için başvurular 5-12 Aralık tarihleri arasında alınmaya başlandı. Sözlü sınav ise 9-20 Ocak tarihleri arasında yapılacak.

İlgili personel alımına başvuruda bulunacak olan adaylar, www.kgm.gov.tr adresi üzerinde bulunan ilk atama başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurarak son başvuru tarihi olan 12 Aralık tarihinde aynı adrese iletmeleri gerekmektedir.

Alım Yapılacak Personeller

Yayımlanan ilana göre Karayolları Genel Müdürlüğü kendi bünyesinde istihdam etmek üzere 34 İnşaat mühendisi, 2 Matematikçi, 2 İstatistikçi, 10 Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisi, 6 Bilgisayar Mühendisi, 1 Maden Mühendisi, 1 Ziraat Mühendisi, 1 Orman Mühendisi, 8 Harita Mühendisi, 2 Elektrik-Elektrik Teknikeri alımı yapacaktır.

Başvuru Şartları

Genel Şartlar

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan personel alım ilanına başvuruda bulunacak olan adayların 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı genel şartları taşıması, 2016 yılı KPSS de KPSSP93 veya KPSSP3 puan türlerinden (70) ve üzeri puan almış olması genel şartları aranmaktadır.

Özel Şartlar

Açılan Kadrolar Yeterli Mi?

Ülke genelinde binlerce mühendis atama beklerken Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından açılan 63 personel kadrosu mühendisler tarafından tepki ile karşılandı. Kamuya daha çok mühendis alımı yapılmasını isteyen adaylar, umutlarını 2017 yılına erteledi.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.