Kilis'in Kilis'ten Başka Dostu Yok Mu?

Türkiye'den bulunan 42 ilden hiç "Kilis" ve türevi aramalar Google'da yapılmamış. Kilis'i Kilis'te yaşayanlardan umursayan yok gibi. Araştırma haberimizde.

Yayınlanma:
Kilis'in Kilis'ten Başka Dostu Yok Mu?

2016 yılında IŞİD tarafından katyuşa roketlerinin hedefi haline gelen Kilis'e her gün roket düşmeye başladığı bugünlerde Kilis Türkiye'nin ne kadar umrunda?

Kilis'te Baro, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkâlar Odası ve Organize Sanayi Bölgesi Başkanları tarafından verilen gazete ilanlarında "Acele edin ölüyoruz" diyen Kilisliler seslerini Türkiye'ye duyurmaya çalışıyor.

Ancak yoğun futbol, magazin ve siyaset gündeminde Kilis kendisine özel bir yer bulabilmiş değil. Bugüne kadar 21 kişinin hayatını kaybettiği Nobel Barış Ödülü Adayı Kilisliler;

"Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın TBMM Başkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın İçişleri Bakanımıza, Sayın Milli Savunma Bakanımıza, Sayın Genelkurmay Başkanımıza ve Yüce Türk Milletine Açık Çağrı;

#KiliseSESver

Evlerimize roketler düşüyor. Üzerimize şarapnel yağıyor. Evimizde öldürülüyoruz, Sokakta öldürülüyoruz.

Biz, haberlerde alt yazı, iki haber arasında bir kare değiliz ! Magazin programlarının arasına sıkıştırılmayı kabul etmiyoruz.

Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. Can güvenliği istiyoruz. Yaralarımız sarılsın istiyoruz. Devletimize bağlıyız. Devletimizin korumasını ve şafkatini istiyoruz.

Sesimizi duyun. Sesimize ses verin. Unutmadığınızı, çaba harcadığınızı biliyoruz.

Ama acele edin. Ölüyoruz...

Kilis Saldırı altında. Vatan saldırı altında "

Şeklindeki gazete ilanıyla seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Seslerini Duyuramadılar

Gazete ilanı haberler tarafından ilgiyle karşılandı ancak Türkiye'nin dikkatini henüz tam manasıyla çekebilmiş değil. Gazete ilanının üzerinden 1 gün geçti. Kilis 24 saat içerisinde Türkiye'nin ne kadar ilgisini çekebildi?

Google'ın trend bilgilerine göre Kilis, son 24 saat içerisinde Türkiye'deki en dikkat çekici 33. konu durumunda. Yani internet aramalarında Kilis'ten daha çok merak edilen 32 konu daha var. Kimlerin Kilis'i merak edip aradığına baktığımız zamanda ise ilk sırada Kilis'i görüyoruz. İkinci sırada yer alan Gaziantep ise arama hacmi açısından Kilis'ten yüzde 91 geride yer alıyor.

Kilisli; "ölen var mı?". "Haberimiz olmadan bir yere düştü mü?" sorularına mı cevap arıyor yoksa "kimler Kilis'i haber yaptı?", "Kimler feryadımızı duyuyor?" sorularına mı cevap arıyor tahmin etmek güç değil ancak Kilis'i kilisin dışında 80 ili bulunan Türkiye'de 42 ilden son bir gün içerisinde hiç aramamış.

"Kilis Saldırı Altında, Vatan Saldırı Altında" diyen Kilis, vatanın yarısından fazlası tarafından gözardı edinmişe benziyor.

Kilis'ten Çok Rağbet Gören Konular

Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci, Süper Lig konularının ise ilk 10'da 7 adet yer aldığı Türkiye gündeminde Premier Lig 4. sırada yer alırken Enes Kanter ve Egin Ataman atışmasını merak edenler beşinci kalabalık zümreyi oluşturuyor.

Kilis'e en yakın ilgi çekici konu ise Gaziantepspor. Gaziantepspor listeye 14. sıradan girerken MHP 9, TKP 13. sırada yer alıyor. Tarkan ile Beyaz Show 15, Anneler günü 18, Şafak Sezer ise kalp krizinin ardından bir haftaya yakın bir süre geçmiş olmasına rağmen 20. sırada kendisine yer buluyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.