Kral Charles’in Resmi Artık Üretilen Pullarda!

Geçen sene Eylül aylarında tahta çıkan Kral 3. Charles’in resmi pullarda olacak. Kralın resmini taşıyan ilk pul üretimine geçildi.

Yayınlanma:
Kral Charles’in Resmi Artık Üretilen Pullarda!

Birleşik Krallıklarda bir ilke imza atılarak Kral Charles’in resminin yer aldığı pulların üretimine geçiş kararı alındı. Eylül 2022 yılında tahta geçmiş olan Kral’ın üretilen pullarda artık resmi olacak. Pul tasarımıyla ilgili olarak İngiliz yayıncı kuruluşları tarafından da bilgiler sunmaya başlandı. Elde edilen bilgilere göre özel olarak üretilen pullarda, bahçe çiçeklerinin yanı sıra Kral 3. Charles’in resmi de yer almış olacak.

Kraliçe’den Sonra Kral’ın Resmi Yapılıyor!

Ülkede şu günlerde ilk defa olacak pul üretimleriyle ilgili bir konuşma hakim. Öyle ki geçtiğimiz yıl Kraliçe Elizabeth vefatı ülkeyi derin bir yasa boğmuştu. Kraliçenin hemen ardından tahttaki yerini alan Kral 3. Charles ile ilgili olarak şu günlerde gelen haberlerden biri de pul üretiminin yapılacağı oldu. vefat etmeden önce ülkede onun resimleri ve siluetlerine yer verilirken artık Kral Charles’in ilk defa pul üzerinde resmi olacak.

Pul üretimine geçiş yapılırken Kral’ın resim ve siluetleri de gelecek haftadan itibaren görücüye çıkmış olacak. Ayrıca stoklarda var olan eski pulların kullanılmayacak olduğunu ve yeni pul tasarımlarıyla Kral’ın resmini taşıyan üretimlerin sunulacağı belirtildi. Fakat her ne kadar yeni pul üretimleri yapılıyor olsa da eski pulların tüketimi yapılasıya kadar hemen sunumu yapılmayacak.

Kralın Resminin Yer Alacağı Pullar Ne Zaman Çıkacak?

Kraliçenin yaşamını yitirmesinden sonra tahtın yeni sahibi olan Kral Charles için özel olarak üretilen pulların ne zaman yer alacak olduğu da bir başka sorgulananlar arasında yer alıyor. İngiliz basınında konuyla alakalı bilgiler sunulurken, gelen haberlere göre Kral 3. Charles’in resmini içeren pulların önümüzdeki aydan itibaren çıkarılma durumu söz konusu olabilir.

İlk olarak resimli olarak pul üretimi Kraliçe Elizabeth’in 1952 senesinde tahta çıkmasıyla yapılmıştı. O günden beridir pul üretimi yapılmayarak, stoklarda eski üretimler durmuştu. Fakat geçen sene itibariyle tahtın yeni sahibi olan Charles’in geçmesiyle pullarda ilk kez resmi olacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.