Kredi kartı sahiplerinin dikkatine! Kredi kartı faizleri ne kadar olacak?

26 Ekim'de Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararı beklenirken, kredi kartı kullananları üzecek haber geliyor. Peki kredi kartı faizleri ne kadar olacak?

Yayınlanma:
Kredi kartı sahiplerinin dikkatine! Kredi kartı faizleri ne kadar olacak?

Türkiye'nin heyecanla beklediği 26 Ekim tarihi yaklaşıyor. Merkez Bankası'nın faiz kararı bu tarihte açıklanacak. Anketler, Merkez'in faiz artıracağı öngörüsünde bulunuyor. Bu kararın doğrudan etkileneceği alanlardan biri de vatandaşların vazgeçilmezi haline gelen kredi kartları.

thumbs-b-c-47486e9d182690e5f3afdadfa4644f3b.jpg

Kredi kartı faizi ne kadar olacak?

Eğer politika faizi yüzde 32.5'e çıkarılırsa, referans faiz yüzde 2.94 olacak. Bu durumda kredi kartı faizi yüzde 3.49, kredi kartı gecikme faizi yüzde 3.79'a yükselecek. Nakit çekimlerdeki faiz ise yüzde 4.25 olacak.

Eğer politika faizi yüzde 35'e yükselirse, referans faiz yüzde 3.17'ye çıkacak. Bu durumda kredi kartı faizi yüzde 3.72, kredi kartı gecikme faizi yüzde 4.02 olacak. Nakit çekimlerde uygulanacak aylık faiz yüzde 4.48'e ulaşacak.

Faizlerdeki olası artış, vatandaşların mali dengesini doğrudan etkileyecek. Şimdi gözler, Merkez Bankası'nın açıklamasında.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.