Norveç'te Bir Şirket İhracat Yükselinde İşçilerine 22 Bin Euro İkramiye Dağıttı

Norveç'te bir su ürünü şirketi, üretimin azalmasına karşın artış gösteren ihracat rakamları nedeniyle personeline 22 bin euro ikramiye dağıttı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Norveç'te Bir Şirket İhracat Yükselinde İşçilerine 22 Bin Euro İkramiye Dağıttı

Norveç’in su ürünleri şirketleri bünyesinde çalışan işçileri, bu yıl milyonlarca kron (Norveç para birimi) ikramiye alacak.

Norveç yerel basınından alınan bilgilere göre su ürünleri şirketlerinden olan Nova Sea'nin toplamda 250 çalışanına bu yıl dağıtacağı ikramiye dudak uçuklattı. Aldığımız bilgilere göre Nova Sea şirketi, 250 çalışanına bu yıl 5.5 milyon Euro ikramiye dağıtacak.

Nova Sea su ürünleri şirketi çalışanlarını hesaplarına yatmaya başlayan 200 bin kron (22.000 Euro) tutarındaki ikramiyeler ise çalışanların şirket içindeki görevlerine bakılmaksızın her biri için eşit dağıtılacak.

Norveç genelinde somon balığı üretiminin 2016 yılında, bir önceki yıla göre daha düşük gerçekleşmesine karşın toplam ihracat rakamı yüzde 29 oranında (1,5 milyar Euro) artması ile ihacat 6,7 milyar Euro düzeyine bir yükseliş gerçekleştirdi.

Norveç Deniz Ürünleri Konseyi ihracat rakamlarındaki artışın uluslararası pazarlarda somon balığı fiyatının yükselmesinden kaynaklandığını açıkladı.

Nova Sea şirketi çalışanlarına ikramiye dağıtan tek su ürünleri şirketi değil: Norveç’in en büyük 20 su ürünleri şirketine yöneltilen sorulara gelen cevaplara göre, ikramiye dağıtım biçimi farklı da olsa hemen şirketlerin çoğunluğu 2016 yılı karlarından önemli bir bölümünü çalışanları ile paylaşacağını belirtiyor.

5haber.com  |  Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.