Elazığ Depreminde Ölü Sayısı Artıyor

Dün Elazığ-Sivrice merkezli 6,6 şiddetinde deprem meydana gelmişti. Deprem ile ilgili son gelen bilgilere göre 20 kişinin hayatını kaybettiğini 922 kişinin ise hastaneye başvurduğu açıklandı.Afad Ekiplerinden gelen bilgilere...

Yayınlanma:
Elazığ Depreminde Ölü Sayısı Artıyor

Dün Elazığ-Sivrice merkezli 6,6 şiddetinde deprem meydana gelmişti. Deprem ile ilgili son gelen bilgilere göre 20 kişinin hayatını kaybettiğini 922 kişinin ise hastaneye başvurduğu açıklandı.

Afad Ekiplerinden gelen bilgilere göre halen 30 kişiden fazla insanın göçük altında olduğu belirtiliyor.

Elazığ Fırat Üniversitesi Eski Rektör Feyzi Bingöl Uyarmıştı.

Bingöl şu ifadeleri kullanmıştı: "Bu bölgede Doğu Anadolu fayı dediğimiz Erzincan ve Erzurum'dan başlayan İstanbul'u da içerisine alan Kuzey Anadolu fayından sonra Türkiye'nin ikinci büyük fayı bulunuyor.

Ortalama 5 büyüklüğündeki depremler bu fay hattının geçtiği Sivrice ilçesinde birkaç yıl içerisinde sıkça tekrarlanıyor. "7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLUŞTURMA RİSKİ VAR" Bu 5 büyüklüğündeki deprem onun tetikleyicisidir ya da öncüsüdür diyemeyiz.

1978 yılından bu yana sürekli ilgililere dile getirdik. Bölgede özellikle; Elazığ, Malatya, Bingöl, Gaziantep ve Kahramanmaraş'a giden bu fay hattının 7 büyüklüğünde deprem oluşturma riski var." diye konuşmuştu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.