Rusya ve ABD arasındaki ateşkes hangi grupları kapsıyor?

Suriye saatiyle gece yarısı başlayacak ateşkese bütün gruplar katılmamıştı. Suriye'deki savaşın hangi grupları kapsadığı ve müdahalelerin devam edip etmeyeceği tartışma konusu.Ateşkese saatler kala Rusya'nın Şam, Halep...

Yayınlanma:
Rusya ve ABD arasındaki ateşkes hangi grupları kapsıyor?

Suriye saatiyle gece yarısı başlayacak ateşkese bütün gruplar katılmamıştı. Suriye'deki savaşın hangi grupları kapsadığı ve müdahalelerin devam edip etmeyeceği tartışma konusu.

Ateşkese saatler kala Rusya'nın Şam, Halep ve Hama çevresindeki hedefleri vurması tartışmalara sebep olurken Rus tarafı aşırı uçlara karşı müdehalelerin devam edeceğini duyurdu. Işid ve El Nusra gibi grupların ateşkese uymadığını belirten Rus yetkili yarından itibaren 2 hafta sürecek olan ateşkes süresince bombalamalara devam edeceğini de duyurdu.

Bugünden itibaren Suudi kargo ve personel uçaklarının da İncirliğe gelmesi ile Rusya ve ABD arasında IŞİD'e yönelik olarak iki hafta boyunca ortak mücadele edileceğinin işaretleri olarak yorumlandı.

ÖSO ve PYD ile birlikte irili ufaklı pek çok grubun katıldığı müzakerelerde IŞİD, El Nusra ve Hizbullah taraf olarak yer almadı.

Ateşkesin ayrıca insani yardımların düzenli olarak dağıtılması için de fırsat yaratması bekleniyor

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.