Son Dakika: ABD Uçakları IŞİD ve El Kaide'nin Kimyasal Deposunu Vurdu: Yüzlerce Ölü Var

Alınan son dakika bilgilerine göre ABD savaş uçakları, Suriye'de IŞİD ve El Kaide'nin kimyasal silahlarının bulunduğu depoyu vurdu. Saldırı sonucu aralarında çocuklarında bulunduğu yüzlerce kişinin öldüğü belirtildi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Son Dakika: ABD Uçakları IŞİD ve El Kaide'nin Kimyasal Deposunu Vurdu: Yüzlerce Ölü Var

Son dakika iddiası Suriye'den geldi.

Alınan son dakika bilgilerine göre Rus Sputnik haber sitesi flaş bir iddiada bulundu. Sitede yer alan habere göre ABD'nin Suriye'de bulunan Deyr ez Zor'un doğusundaki Hatila Köyü'ne bombardımanda bulunduğu ve bu saldırıda aralarında çocuklarında olduğu yüzlerce kişinin öldüğü belirtildi.

Rus yerel basınında yer alan habere göre saldırının terör örgütü IŞİD ve El Kaide bağlantısı örgütlerin elinde bulunan kimyasal silahlara yönelik yapıldığı belirtildi.  Haberde saldırının çarşamba günü gerçekleştirildiği belirtildi.

ABD'nin başını çektiği uluslararası koalisyon güçlerinin gerçekleştirdiği saldırı sonrası bölgeden önce beyaz dumanların, ardından ise sarı dumanların yükseldiği belirtildi.

Geçtiğimiz hafta da rejim güçleri İdlip'i kimyasallarla vurmuş ve çoğu çocuk olmak üzere 89 sivilin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Bu gelişme sonrasında harekete geçen ABD, Tomahawk füzeleri ile Şayrat hava üssüne bombardıman düzenlemişti.

Öte yandan rejim güçleri ülkedeki tüm kimyasal silahların ülkeden çıkarıldığını iddia etse de art arda gelen bu haberler sonucu zor durumda kalıyorlar.

Suriye Habe Ajansı'ndan Açıklama

Suriye Arap Haber Ajansı'nın (SANA) haberine göre, ABD öncülüğündeki koalisyon tarafından dün geç saatlerde gerçekleştirilen bir hava saldırısında IŞİD'e ait deponun vurulmasıyla ortaya çıkan toksik madde nedeniyle "siviller de dahil olmak üzere yüzlerce kişide öldü." denildi.

"Tekfirci terör örgütünün karargâhında yüksek sayıda yabancı teröristlerin yanı sıra büyük miktarda zehirli kimyasal maddenin bulunduğu ortaya çıktı" denilen haberde, saldırının ardından IŞİD karargâhının üstünde önce beyaz, ardında da sarı bir bulut meydana geldiğine dikkat çekildi.

Suriye devlet televizyonunda da yayımlanan haberde, "Bu olayın IŞİD ve El Kaide bağlantılı teröristlerin elinde kimyasal silah olduğunu kanıtlıyor" denildi.

Son dakika haberleri için tıklayın

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.