Son Dakika! Donald Trump Açıkladı: ABD Suriye'ye mi Giriyor?

ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı son dakika konuşmasında Suriye'ye yönelik önemli bir açıklama yaptı. İşte Donald Trump'ın açıklamaları.

Yayınlanma:
Son Dakika! Donald Trump Açıkladı: ABD Suriye'ye mi Giriyor?

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ile NATO Genel Sekreteri Stoltenberg bu akşam bir toplantı yaptı. Yüz yüze gerçekleştirilen görüşmede Rusya ve Suriye meseleleri, Ukrayna'daki kriz ve IŞİD terör örgütüyle mücadele gibi konular ele alındı.

Görüşmenin sonra ermesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump ve Jens Stoltenberg ortak basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen ıortak basın toplantısında Stoltenberg, "NATO terörle mücadelede daha fazlasını yapmalı, hepimiz üzerimize düşeni gerçekleştirmeliyiz" açıklamalarında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump ise "Suriye'deki felaketi çözmek gerektiğinin" altını çizerek, "Artık bu cani iç savaşı bitirme ve mültecileri evlerine dönmelerini sağlama vakti geldi," sözlerini söyledi.

Bu açıklama sonrasında Amerika Birleşik Devletlerinin Suriye'ye askeri harekatlara devam mı edeceği, yoksa konuyu diplomatik yollarla halledeceği merakla bekleniyor. Konu ile ilgili açıklamalar gelir gelmez haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

İdlip Saldırısının Soruşturmasını Rusya Veto Etti

BM Güvenlik Konseyi'nde Rusya, Suriye'deki kimyasal gaz saldırısının BM tarafından soruşturulması teklifini veto etti. Suriye'de kimyasal silah kullanımı kınama ve gözlemcilere Suriye'nin askeri tesislerini denetleme talebi sunması öngörülen teklif, Rusya'nın veto etmesi üzerine reddedildi. Teklif, 4 Nisan'da İdlib'de gerçekleşen saldırıda Suriye devleti tarafından kimyasal gaz kullanıldığı suçlaması üzerine ABD, İngiltere ve Fransa tarafından hazırlanmıştı.

Son dakika haberlerinden, dünya haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.