Son Dakika!! Gözaltına Alınan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya Serbest Bırakıldı

Öğle saatlerinde gözaltına alınan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. İşte detaylar ve alınan son dakika bilgileri.

Yayınlanma:
Son Dakika!! Gözaltına Alınan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya Serbest Bırakıldı

Son dakika flaş gelişme!! Gözaltına alınan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya sorgusunun alınmasının ardından serbset bırakıldı.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye vermeye gitmediği gerekçesiyle hakkında zorla getirilme kararı çıkarılan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, bugün Beyazıt'ta katıldığı eylemin ardından evinin önünde gözaltına alındı. İstanbul Adalet Sarayı'na götürülen Kaya, burada talimatla savcılığa ifade verdi. Kaya, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Siyarbakır'daki Soruşturma Kapsamında

HDP milletvekilinin, Diyarbakır'da 11 Ocak 2016'da, Demokratik İslam Kongresi'nde yaptığı bir konuşmada, "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan hakkında soruşturma başlatıldığı, Kaya'nın soruşturma kapsamında ifade vermediği gerekçesiyle hakkında zorla getirilme kararı çıkarıldığı belirtildi.

Konuşmanın İçeriği Terörle İlişkilendirilemez

Kaya'nın savcıya verdiği ifadesinde, "Barışın Türkiye coğrafyasında yeniden yeşerebilmesi, hiçbir eve tabut gelmemesi için elimden geleni yapmaktayım. Bir insan ve milletvekili olarak misyonum bu doğrultudadır. Soruşturmaya konu 11 Ocak'taki basın açıklamasındaki konuşmada barış içindir. Bu konuşmanın içeriği bir bütün olarak değerlendirildiğinde terör ile ilişkilendirilemez" dediği öğrenildi.

Öğle Saatlerinde Gözaltına Alınmıştı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında ifade vermeye çağrılan, fakat bu çağrıya uymayan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, savcılığın talimatıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı

Hüda Kaya, öğle saatlerinde Beyazıt Meydanında düzenlenen KHK ve OHAL protestosuna katıldı. Eylemin ardından evine dönen Hüda Kaya'nın burada gözaltına alındığı öğrenildi. Kaya'nın Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldüğü belirtildi.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.