Son Dakika: Hükümetten İstifası İstenen Belediye Başkanları ile İlgili Flaş Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifa çağrısı sonrası 3 belediye başkanının istifası isteniyor. Ancak belediye başkanları halen istifa etmedi. Hükümetten de bu konuda bir son dakika açıklaması geldi. İşte o açıklama.

Yayınlanma:
Son Dakika: Hükümetten İstifası İstenen Belediye Başkanları ile İlgili Flaş Açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hayati Yazıcı'dan bir son dakika açıklaması geldi. Yazıcı açıklamasında istifası istenen belediye başkanlarına değindi.

Ankara, Bursa ve Balıkesir büyükşehir belediye başkanlarının istifalarının istenmesi ile birlikte geçtiğimiz aydan bu yana başlayan tartışma süreci halen devam ediyor. Alınan son bilgilere göre başkanların istifa etmekte direttiği ancak AK Partinin başkanların istifası konusunda ısrarcı olduğu öğrenildi. Konu ile ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'dan dikkat çeken açıklamalar geldi. Kanal 7 yayınına konuk olan Yazıcı, "Parti ve genel başkan ile zıtlaşmayacakları kanısındayım" dedi.

Bülent Arınç'tan Skandal Gökçek Tweet'e

Bülent Arınç Melih Gökçek hakkında flaş bir paylaşımda bulundu. Daha önce attığı bir tweeti ‘sabitlenmiş tweet’ haline getirerek en üste koyan Bülent Arınç, o tweette Gökçek’in daha önce istifa edeceğini söylediği halde vazgeçtiğini gösteren görüntüler şu ifadelerle yer alıyordu:

“Bir Hint Atasözünde denir ki: ‘EĞER BİRİLERİ OTURDUĞU KOLTUKTAN KALKMAKTA SIKINTI YAŞIYORSA KESİNLİKLE ALTINI KİRLETMİŞTİR'”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstifa Açıklaması

Geçtiğimiz gün basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, istifası istenen belediye başkanları ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Çok tehlikeli sorular soruyorsunuz, bedeli ağır olur demedim, gereği neyse o yapılır dedim.

Şu an itibariyle 3 belediye başkanımız istifalarını verdiler , şu an 3 başkan daha var, onların da en kısa zamanda istifaları vereceklerine inanıyorum, ilgili arkadaşlarımız görüşmeyi yaptılar, onlarda şu an istifa hazırlığındadırlar, aksi taktirde gereği neyse yapılacaktır, çünkü ilgili kurullar gerekli kararları vermişlerdir.

Arkadaşlarımızla ilgili olumsuz süreç tayini değil, tam aksina, teşkilatlarımızın bir karar sürecidir."

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.