Ünlü Rock'n'rollcu Chuck Berry 90 Yaşında Hayatını Kaybetti (Chuck Berry Kimdir , Şarkıları, Hapis Hayatı)

Dünyanın en ünlü Rock'n'rollcusu Chuck Berry, 90 yaşındaki hayatını kaybetti. Peki Chuck Berry kimdir? Chuck Berry'nin şarkıları hangileridir? İşte Chuck Berry hakkında tüm bilgiler.

Yayınlanma:
Ünlü Rock'n'rollcu Chuck Berry 90 Yaşında Hayatını Kaybetti (Chuck Berry Kimdir , Şarkıları, Hapis Hayatı)

Alınan son dakika bilgilerine göre rock müziğinin efsane ismi Chuck Berry 90 yaşında hayatını kaybetti.

St. Charles Emniyet Müdürlüğü tarafından sosyal medya üzerinden konu ile ilgili yapılan açıklamada rock müziğinin efsane ismi Chuck Berry'nin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Chuck Berry Kimdir?

18 Ekim 1926 yılında Kaliforniya'da dünyaya gelen Chuck Berry, 1940'lı yılların sonunda Gibson'un gitarı elektriklendirmesi yeni bir devrimi müjdeliyordu.

Usta gitarist ve rock'n'rollcu, 1950 yılında ilk olarak bir kulüpte St Louis, Mo adlı trio ile müzik kariyerine başlangıç yaptı. Bu grupta usta gitarıyla yer alan Berry'nin ekibinde, Johnson piyanoda, Ebby Harding de davuldaydı.

1955 yılının Mayıs ayında Chicago'da blues'un efsane adamı Muddy Waters onları Chess Records'a önerdi. Bir ay sonra da 'Maybeline' adlı şarkıları piyasaya çıkaran Chuck Berry, Ağustos ayında listelere giren bu tanınmanın sadece ABD ile sınırlı kalması, single'ın İngiltere'de çıkmamasından dolayıydı.

Bu başarıyı 1956 Haziran ayında çıkan 'Roll Over Beethoven' adlı şarkısıyla da devam ettiren Berry, bunun ardından 'You Can't Catch Me', 'Scholl Day', 'Oh Baby Doll' gibi hit parçaları ile geldi. AC/DC'ninde ilk yıllarında Avustralya'da çıkan ilk albümlerinde cover'ını yaptıkları 'Scholl Day' albümü 1 milyonun üzerinde satış yapmtı ve listelerde 1 numaraya yükseldi. Bu parça ile Chuck Berry, başta İngiltere olmak üzere tüm dünyada tanındı.

1957 sonunda 'Rock'n Roll Music' single'ı çıkaran Berry, bu albümünü takiben 'Sweet Little Sixteen', 'Johnny B Goode', 'Back'ın The USA' gibi muhteşem parçalarla ününe ün kattı.

1960'lı yıllara girerken polisle başı derde giren Berry, Indiana'daki Federal Hapishane'de iki yıl yattı ve parçaları o günlerin yeni grupları olan Rolling Stones ve Beatles tarafından da yorumlandı. Aynı zaman içinde de Berry'nin parçaları 3 albümde toplanıp, piyasaya çıktı.

1964 yılının başında hapisten çıkan Chych Berry, Chicago'da bulunan stüdyosuna kapandı ve yeni parçalar hazırlamaya koyuldu. Bir ay sonra 'Nadine (Is It You?) single'ı geldi. Ardından da İngiltere turnesine çıkan Berry, 9 Mayıs 1964'de Animals ile birlikte Finsbury Park Astoria'da konser verirdi.

Chuck Berry, 1985 yılında Grammy tarafından "Yaşam Boyu Başarı" ödülüne layık görüldü

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.