Ünlü Siyasetçi Kamer Genç'in Ölümünün 1. Yıldönümü (Kamer Genç Kimdir?)

Ünlü siyasetçi Kamer Genç, bundan 1 yıl önce tedavi gördüğü hastanede pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. İşte Kamer Genç'in hayatı ve detaylar.

Yayınlanma:
Ünlü Siyasetçi Kamer Genç'in Ölümünün 1. Yıldönümü (Kamer Genç Kimdir?)

22 Ocak, Son dönem Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekilliği görevi yapan Kamer Genç'in ölümünün 1. yıldönümü.

Kamer Genç Kimdir?

23 Şubat 1940 tarihinde doğan Zaza asıllı Türk Siyasetçi Kamer Genç, 18 ve 19. Dönem SHP, 20 ve 21. Dönem DYP, 23 ve 24. Dönem CHP Milletvekili olarak TBMM'de yer aldı.

Tunceli'nin Nazımiye İlçesinde Ramazanköy'de fakir bir alevi ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Kamer Genç'in babası yazları İstanbul'da amelelik yapardı. Başarılı bir öğrencilik hayatı geçiren Kamer Genç, 1960 yılında Ankara'da Maliye okulunu yatılı olarak kazandı ancak kazandığı okulun tamirata girmesi nedeniyle okul hayatına Tunceli Lisesinde devam etti. Kardeşi Hıdır, kızamık hastalığına yakalanarak hayatını kaybederken Genç, 1966 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisini başarı ile tamamladı. Stajını Maliye Bakanlığında yapan Genç'in ilk görev yeri ise Bingöl'de vergi kontrol memurluğudur.

1966 senesinde Danıştay sınavını kazanan Kamer Genç, Danıştay Tetkik Hakimliği ve Danıştay Savcılığı görevlerini yürüttü. 12 Eylül'de Danıştay üyeliği son bulan Kamer Genç, 1981 senesinde Tunceli'den Danışma Meclisi Üyeliğine ve Başkanlık Divanı katip üyeliğine seçildi.

Çok partili sisteme tekrar geçilmesinin ardından ise 1993'ten 1995'e, 1996'dan 1999'a ve 2001-2002 arası TBMM Başkanvekilliği görevini yaptı. Ardından 2002 seçimlerinde DYP'nin barajın altında kalması dolayısıyla milletvekili seçilemedi. 2007 seçimlerine bağımsız olarak katılıp milletvekili seçilmiştir. 1 Haziran 2010 tarihi ile birlikte eski partisi CHP'ye geri dönmüştür.

2015 yılından itibaren ise pankreas kanseri ile savaşan Kamer Genç, tedavi gördüğü hastanede 75 yaşında hayatını kaybetti.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.