Yeni İhraç ve İade KHK'sı Yayımlanacak mı? Kamudan Yeni İhraçlar Olacak mı? OHAL Ne Zaman Bitecek?

Yeni Kanun Hükmünde Kararnameler yayımlanacak mı? Deva eden OHAL kapsamında kamudan ihraçlar devam edecek mi? Açıkta bulunan kamu personelleri görevlerine geri dönecek mi? Yoksa ihraç mı edilecekler? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Yeni İhraç ve İade KHK'sı Yayımlanacak mı? Kamudan Yeni İhraçlar Olacak mı? OHAL Ne Zaman Bitecek?

Geçtiğimiz gün yayımlanan KHK'lar ile kamudan yeni ihraç ve iadeler olmuştu. Son KHK'ların yayımlanmasının ardından binlerce vatandaş, yeni bir Kanun Hükmünde Kararnamenin yayımlanıp yayımlanmayacağını merak etmeye başladı. Hali hazırda açıkta bulunan birçok kamu personeli, ihraç edilip edilmeyeceğini merak ediyor.

Terör örgütü bağlantısı tespit edilen binlerce memur, yayımlanan KHK'lar ile mesleklerinden ihraç edildi. Yayımlanan KHK'lar ile en çok ihraç Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Teşkilatı oldu. Başta FETÖ ve PKK olmak üzere, DEAŞ, IŞİD, PYD, HDKP-C gibi terör örgütleri ile bağlantıları tespit edilen memurlar, anında görevlerinden uzaklaştırılmakta ve uzaklaştırma sonrası yapılan incelemelerin ardından memurluktan ihraç edilmektedir. İnceleme sonrasında herhangi bir örgüt bağlantısı saptanmayan kişiler ise görevlerine iade edilmektedir.

Yayımlanan son Kanun Hükmünde Kararnameler sonrası gözler yeni KHK'lara çevrildi. Olağanüstü Hal'in bitmesine uzun bir süre yeni KHK'ların da yayımlanması kaçınılmaz bir durum gibi görünüyor. Şuanda açıkta bulunan ve incelemeleri devam eden kamu personellerine ait kararların yeni KHK'larda açıklanması bekleniyor.

OHAL Ne Zaman Bitecek?

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında toplanan MHK ve Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla 21 Temmuz tarihinden itibaren ilan edilen 90 günlük OHAL, üst üste ikinci kez uzatıldı. Son uzatılmasının ardından OHAL'in 18 Nisan günü sona ermesi bekleniyor. OHAL'in yeniden uzatılıp uzatılmayacağı ise henüz belli değil.

Referanduma OHAL'demi Gidilecek?

Nisan ayının ilk ya da ikinci haftasında yapılması planlanan anayasa değişikliği referandumunun OHAL'de yapılması bekleniyor.

5habe.com   | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.