YSK'dan Açıklama: "Çipli Kimlik Kartı Olmayanların Oy Kullanamayacağı .."

Yeni yıl ile birlikte kullanılmaya başlanan çipli kimlik kartı olmayanların oy kullanamayacağı iddialarına YSK'dan son dakika açıklaması geldi. İşte o açıklama.

Yayınlanma:
YSK'dan Açıklama: "Çipli Kimlik Kartı Olmayanların Oy Kullanamayacağı .."

YSK'dan son dakika açıklaması geldi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), son günlerde kamuoyunda dolaşan çipli kimlik kartı olmayan seçmenlerin , 16 Nisan günü yapılacak halk oylamasında, oy kullanamayacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

YSK'nın internet sitesinden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama, şöyle:

"Son günlerde kamuoyunda Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (Çipli Kimlik Kartı) olmayan seçmenlerin oy kullanamayacağı yönünde haberler dolaşmaktadır. Bu haberler asılsız olup seçmenler, Anayasa Değişikliklerinin Halkoylamasında; Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Geçici Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgelerden biri ile oy kullanabilirler"

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, politika haberlerinden, ekonomi haberlerinden, seçim haberlerinden, kamu haberlerinden, Türkiye haberlerinden, yerel haberlerden, gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber'i, takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.