1 Nisan Nedir , 1 Nisan Şakasının Tarihçesi Nedir , İlk 1 Nisan Şakası Ne Zaman Yapıldı?

1 Nisan tarihinin gelmesi ile en çok merak edilen konulardan biri en güzel 1 Nisan şakaları ve 1 Nisan Şaka gününün tarihi oldu. İşte 1 Nisan Dünya Şaka gününün tarihi hakkında kısa bilgi.

Yayınlanma:
1 Nisan Nedir , 1 Nisan Şakasının Tarihçesi Nedir , İlk 1 Nisan Şakası Ne Zaman Yapıldı?

1 Nisan Dünya Şaka gününün gelmesi ile birlikte dünya genelinde milyonlarca vatandaş, yakınlarına ve sevdiklerine şaka yapmaya başladı.

1 Nisan'da yapılabilecek şakaları araştıranların yanı sıra 1 Nisan şakasının nereden geldiği de merak edilmeye başlandı. 1 Nisan Dünya Şaka gününün kökeni şu şekilde bilinmektedir:

1564 yılında Fransa'da yılın başlangıç günü, 1 Ocak tarihine alındı. Bu uygulama Fransa'da başlamış olup bu uygulamayı dönemin kralı IX. Charles başlattı. Ancak o zamanlarda iletişim sorunlarının bulunması nedeniyle bu uygulama dünyaya yayılamadı. Çevre ülkelerde ve illerde bulunanlar ise bu durumu duymuş, ancak tepki olarak rutinden ayrılmamışlardı.

Mevcut yılbaşından ayrılmayan bölgelerde 1 Nisan günü büyük kutlamalar ve törenlerle kutlandı. 1 Ocak'ı yılbaşı olarak görenler ise 1 Nisan'da kutlama yapanları Nisan aptalları olarak adlandırmaya başladı ve 1 Nisa'ı Dünya Aptallar günü olarak kutlamaya başladı.

O dönemlerde vatadnaşlar, 1 Nisan'da bir birilerine sürpriz hediyeler vererek gerçek olmayan haberler üretmeye başladı. Bundan sonra devam eden yıllarda Ocak ayının yılın ilk günü olarak kabul edilmesi ile Fransızlar 1 Nisan gününü kültürlerinin bir parçası olarak gördü ve bu tarihte yapılan kutlamalara devam etti.

Burada her yılın 1 Nisan gününde yapılan bu kutlamalar, şakalaşmalar ve sürprizler kısa süre içinde dünyanın dört bir yanına yayıldı. Bu gelişme ile 1 Nisan Dünya Şaka günü meydana gelmiş oldu.

En Güzel 1 Nisan Şakaları İçin TIKLAYIN

Gündem haberlerinden haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.