4 Oscarlı Parasite/Parazit Filminin dizisi çekilecek

2019 yılının bol ödüllü filmi 2020 yılına da damga vurmaya devam ediyor. Şimdi de Parazit filminin mini dizisinin çekileceği açıklandı.

Yayınlanma:
4 Oscarlı Parasite/Parazit Filminin dizisi çekilecek

92. Oscar Ödül törenlerine damga vuran Güney Kore filmi Parasite en iyi film, en iyi senaryo, en iyi yönetmen ve en iyi yabancı dilde film ödüllerinin sahibi oldu. 2019 yılının dünyada en çok ses getiren filmi Parasite dünyanın en prestijli festivali olan Cannes'ı kazandıktan sonra yapımcıların gözüne girmeyi başarmıştı. 77. Altın Küre ödüllerinde de boş dönmeyen ve yabancı dilde en iyi film ödülünü kazanmayı başaran Parasite filmine mini dizi olması konusunda teklifler gelmesi gecikmedi.

Parasite filminin oscar ödüllü yönetmeni Bong Joon Ho dizi projeylesiyle ilgili "İki saate sığdıramayacak kadar çok fikrim vardı. Projeyi mini dizi olarak düşünüyorum" dedi.

2019 yılındaki dünyadaki neredeyse tüm önemli festivallere damga vuran Parasite filminin henüz oscarı kazanmadan dizi olmasına karar verildiği anlaşıldı.

Parasite Dizisi nerede yayınlanacak? Kimle anlaşıldı?

Parasite dizinin HBO ekranlarında yayınlanacağını açıklanırken filmin yönetmeni Bong Joon Ho,  Deadline sitesine şu açıklamalarda bulundu; "Senaryoyu yazarken, 2 saatlik bir filme aktaramayacağım kadar çok fikrim vardı. Daha fazla süreye sahip olsaydım bu hikayeleri anlatabilme yetisine sahip olabileceğimi biliyordum. Televizyon sektörünü çok tanımıyorum. Bu projeyi mini bir dizi gibi, filme koyamadığım hikayelerin daha derinine inerek genişletilmiş versiyonu olarak düşünüyorum"

HBO ile anlaşan yönetmen Bong Joon Ho'nun dizinin çekimlerine Mart 2020 tarihinde başlaması bekleniyor.

HBO diziye idari yapımcı olarak Adam McKay'ı atadığını açıkladı. Game of Thrones ve Chernobyl gibi en beğenilen dizilere imza atan HBO'dan Parazite dizisinde de iyi iş çıkarması bekleniyor.

2020 Oscar Kazananları ve Kazanamayanlar Sıralı Tam Liste 

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.