Alfred Hitchcock'un Rebecca Filmi Yeniden Çekilecek

Sinema tarihinin efsanevi ve kült yönetmenlerinden Alfred Hitchcock'un Oscar ödüllü 1940 yapımı psikolojik, gerilim tür filmi Rebecca'nın günümüz versiyonu yeniden çekilecek. Yeni Rebecca filmini beyazperde de görmeye hazırlıklı...

Yayınlanma:
Alfred Hitchcock'un Rebecca Filmi Yeniden Çekilecek

Sinema tarihinin efsanevi ve kült yönetmenlerinden Alfred Hitchcock'un Oscar ödüllü 1940 yapımı psikolojik, gerilim tür filmi Rebecca'nın günümüz versiyonu yeniden çekilecek. Yeni Rebecca filmini beyazperde de görmeye hazırlıklı olun.

Film haklarını elinde bulunduran DreamWorks ve Working Title, Rebecca filminin günümüz versiyonunu İngiliz yönetmen Ben Wheatley yöneteceği söyleniyor. Free Fire(2016), Kill List (2011) ve Down Terrace (2009) filmleriyle tanınan yönetmen Wheatley, stüdyo ile görüşmelerinin sürdüğü, yönetmenin bu tür filmlere oldukça alışık olması sebebiyle tarafların büyük bir ölçüde anlaştıkları söyleniyor.

Rebecca, İngiliz yazar Dame Daphne du Maurier'in 1938 basımı romanından uyarlanmıştır. Kült yönetmen Hitchcock'un ise önemli eserleri arasında yer alıyor.

Rebecca filmi 1941'de 'En İyi Film' ve 'En İyi Sinematografi' kategorisinde Oscar'a layık görülmüştü. Aynı zamanda Rebecca, Hitchcock'un dahiyane kurgu ve teknikleri en iyi yansıtan yapıtlarından biri olarak görülür. Filmin üç başrol oyuncusu da o sene Oscar'a aday gösterilmişti.

Yeni Rebecca filminin uyarlamasını kaleme alacak olan Steven Knight ve Jane Goldman yazacaktır. Tabii senaryonun son halini Ben Wheatley'in yazacağı söyleniyor. İngiliz yönetmenin, Frank Miller'ın grafik romanı Hard Boiled'ın Tom Hiddleston'lı sinema uyarlamasının ardından bu projeye başlaması bekleniyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.