Atiye dizisi hangi eserden uygulandı?

Atiye Netflix Orjinal'in 2. Türk dizi olma özelliğini taşıyor. Atiye 27.12.2019 tarihinde platformda yayınlanmaya başlayarak büyük bir beğeniyle izlenerek Netflix'in dizileri arasında Türkiye'de en fazla izlenen yapım oldu.Atiye...

Yayınlanma:
Atiye dizisi hangi eserden uygulandı?

Atiye Netflix Orjinal'in 2. Türk dizi olma özelliğini taşıyor. Atiye 27.12.2019 tarihinde platformda yayınlanmaya başlayarak büyük bir beğeniyle izlenerek Netflix'in dizileri arasında Türkiye'de en fazla izlenen yapım oldu.

Atiye dizisinin senaryosu ise Şengül Boybaş'ın" Dünyanın Uyanışı" adlı eserinden uyarlanmıştır.

Atiye İstanbul'da Ressam olan bir kızın Urfa'da Göbeklitepe'de yapılan arkeolojik kazılar sırasında uzun zamandan beri çizdiği resmin aynısını, burada bulunan tarihi yapıtın üzerinde görür. Hayatı boyunca çizdiği resimle M.Ö. yapılan bu eser hakkında bağ kurmaya başlar.Kısa zamanda hayatı değişir. Esrarengiz olaylar geçmişte Arkeolog Erhan'ın babası Göbeklitepe'de ilk kazıyı yaptığı zaman başlamıştır. Erhan ise babasının esrarengiz bir cinayete kurban gitmesinden sonra hayatı boyunca babasının yarım bıraktığı işi tamamlamaya çalışarak geçirmiştir. Atiye ve Erhan'ın hayatı kazı esnasında bulunan resimle değişecektir.

Atiye dizisinin başrollerinde "Aşk-ı Memnu" dizisinden hatırlanan Beren Saat ve Mehmet Günsur oynamaktadır.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.