E-okul sistemi değişti mi? MEB açıkladı: E-öğrenci dosyası geliyor! E-öğrenci nedir?

Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı değişimler devam ederken, e-okul sisteminin değişeceği de duyuruldu. Artık öğrenciler e-öğrenci dosyası kullanacak. Peki e-öğrenci dosyası nedir?

Yayınlanma:
E-okul sistemi değişti mi? MEB açıkladı: E-öğrenci dosyası geliyor! E-öğrenci nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı, 12. Kalkınma Planı çerçevesinde öğrenci gelişimini izleyip desteklemek amacıyla e-Öğrenci Dosyası projesini hayata geçiriyor. E-Öğrenci Dosyası, öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerinin dijital olarak kaydedildiği bir araç.

E-öğrenci dosyası nedir?

Bu dijital dosya, öğrencilerin eğitim hayatları boyunca elde ettikleri başarıları, notları, sınav sonuçlarını ve sosyal aktivitelerini içerirken, aynı zamanda öğrenciye özgü kişisel bilgileri, devamsızlık durumları ve öğretmen görüşleri gibi verileri de barındırıyor.

e-okul-ile-not-ogrenme-islemi-nasil-yapilir-2.webp

E-öğrenci dosyasının amacı nedir?

E-Öğrenci Dosyası'nın amacı, öğrencilerin eğitim süreçlerini daha etkin bir şekilde izlemek ve yönlendirmektir. Bu sayede öğrencilerin akademik başarıları ve gelişim alanları daha iyi anlaşılacak ve buna göre kişiselleştirilmiş destek programları oluşturulabilecek.

Millî Eğitim Bakanlığı'nın 2023 Vizyonu çerçevesinde, öğrenci başarısını artırmak için yapılan çalışmaların bir parçası olarak e-Portfolyo oluşturulması planlanıyordu. Bu platform, öğrencilere başarılarını ve yeteneklerini dijital ortamda sergileme fırsatı sunacaktı.

Kişiselleştirilmiş destek

E-Öğrenci Dosyası'nın getirdiği avantajlar arasında etkili bir takip süreci bulunmaktadır. Öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimleri daha yakından takip edilerek, gelişim alanları hızla belirlenebilecek. Ayrıca, her öğrencinin ihtiyaçlarına uygun kişiselleştirilmiş destek sağlanarak, potansiyelleri en üst düzeye çıkarılacak.

Bu dijital dosya aynı zamanda ailelerle daha etkili iletişim kurmayı sağlayacak. Aileler, çocuklarının eğitim sürecini daha yakından takip edebilecekler ve gerekli durumlarda destek olabilecekler.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.