Yazın Okullar devam edecek mi ? Okullar Ne zaman açılacak ?

Öğrenciler ve Velilerin merak ettiği okullar ne zaman açılacak ? yaz tatilinde eğitim olacak mı ? gibi sorular oldu. Milli Eğitim Bakanlığının aldığı karar ile öğretmenlerin yaz tatilinde kısalma olacak ve eğitime yazın devam...

Yayınlanma:
Yazın Okullar devam edecek mi ?  Okullar Ne zaman açılacak ?

Öğrenciler ve Velilerin merak ettiği okullar ne zaman açılacak ? yaz tatilinde eğitim olacak mı ? gibi sorular oldu. Milli Eğitim Bakanlığının aldığı karar ile öğretmenlerin yaz tatilinde kısalma olacak ve eğitime yazın devam edileceği söz konusu oldu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk  açıklama yaparak , "TBMM’de kabul edilen “Telafi eğitimi düzenlemesi” kısmi ve hızlandırılmış bir “telafi” sürecini tanımlamaktadır. Dönemin bütün bir şekilde tekrarı veya yaz tatilinin ortadan kalkması söz konusu bile değildir. Çocuklarımızın yaz tatilini doyasıya yaşamasını ümit ediyoruz." dedi.

Yaz tatilinde okulların ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Bakan Selçuk açıklamalarında Milli Eğitim Temel  Kanunu'nda yapılan değişiklikle öğretmenlerin izinleri ve tatilleri düzenlendi. Buna göre öğretmenler, yaz tatili içinde aralıksız 2 ay izinli olacak ancak bu 2 aylık izin sürelerine dokunulmadan kalan tatil zamanlarında yönetmelikte saptanacak meslekle ilgili çalışmalara katılmakla yükümlü olacaklar.

Rehberlik öğretmenleri , tercih danışmanlığı , alan ve ders seçimi , öğrenci tanılama sürecine bağlı olarak yapılacak çalışmalarda ihtiyaç duyulması halinde izin ve tatil dönemlerinde görevlendirilebilecek. Bu durumda rehberlik öğretmenlerinin izinleri bir aydan az olamayacak.

İlçe ,İl veya Ülke genelinde genel hayatı salgın hastalık , doğal afet , elverişsiz hava koşulları gibi nedenlerle eğitim öğretim faaliyetinin 2 haftadan fazla süreyle yapılamaması halinde uygulanacak telafi proğramlarının ders yılı içinde tamamlanamadığı durumlarda yaz tatilinde yapılacak eğitim ve öğretim faaliyetleri nedeni ile Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmenlerin izinleri kısaltılabilecek. Bu durumda öğretmenlerin izinleri bir aydan az olamayacak.

Okul Müdürleriyle müdür yardımcıları , tatil aylarında okul işlerini ayarlamak ve düzenlemek şartıyla sırayla izinlerini kullanacak.

Okullar Ne zaman Açılacak ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitimin 30 Nisana kadar devam edeceğini açıkladı. "Eğitimde elbet kayıplar olacak elbet eksikler olacak çocuklarımızın her türlü ihtiyacı için tüm senaryoya hazırız . Bilim kurulunun önerisiyle önümüzdeki süreci bir müddet daha uzatıyoruz. 30 nisan tarihi ortak kararla ortaya konuldu." dedi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.