Honeyland 2 dalda Oscar Adayı

Honeyland (Bal Ülkesi), 2020 Oscar Ödülleri için "En İyi Yabancı Dilde Film" ve "En İyi Belgesel Film" kategorilerinde olmak üzere 2 dalda aday gösterildi. 

Yayınlanma:
Honeyland 2 dalda Oscar Adayı

Yönetmenliğini Tamara Kotevska ve Ljubomir Stefanov'un yaptığı dram, belgesel türü olan Homeland filmi 2019 yapım Makedonya filmidir.

Filmin oyuncu kadrosunda; Hatidze Muratova, Nazife Muratova, Hussein Sam, Mustafa Sam ve Ljutvie Sam yer almaktadır. Honeyland'ın (Bal Ülkesi) konusu; Kuzey Makedonya'nın terk edilmiş bir köyünde arıcılık yaparak geçimini sağlayan Hatice Muratova, hasta annesiyle birlikte yaşıyor. Muratova, eski arıcılık geleneklerini kullanarak yabani aracılık yapıyor ve bunu yaparken de arıların payını da es geçmiyor. Arılar ile konuşup onlara şarkı söylüyor. Yaşadığı köye göçebe arıcıların gelmesi ile birlikte Hatice'yi zorlu bir mücadele bekliyor.

Çekimleri üç yıl süren Honeyland'ın (Bal Ülkesi), 2019 Dünya Sundance Film Festivali'nde Büyük Jüri Ödülü, Değişim Etki için Özel Jüri Ödülü ve Sinematografi için Özel Jüri Ödülü de dahil olmak üzere üç ödül kazandı.

(Ülkemizde en son 2018 yılında Tolga KARAÇELİK'in Kelebekler filmi, Sundance Film Festivali'nin Dünya Sineması bölümünde Jüri Büyük Ödülü kazanmıştı.)

TRT destekli Kuzey Makedonya yapımı belgesel filmi olan Honeyland (Bal Ülkesi), 2020 Oscar Ödülleri için "En İyi Yabancı Dilde Film" ve "En İyi Belgesel Film" kategorilerinde olmak üzere 2 dalda aday gösterildi.

92. Oscar Ödülleri 9 Şubat'ta düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Diğer Kültür Sanat haberleri için tıklayınız. 

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.