Uğur Yücel, Erkan Can ve Güven Kıraç’ın Küba gezisinden 3 Bölümlük Belgesel geliyor.

Usta sinemacı Uğur Yücel, Erkan Can ve Güven Kıraç, Küba gezisine çıkıyor.

Yayınlanma:
Uğur Yücel, Erkan Can ve Güven Kıraç’ın Küba gezisinden 3 Bölümlük Belgesel geliyor.

Küba'daki bu gezi Blue TV'de 3 bölümlük belgesel olarak ekranlara gelecek.Deneyimli sinemacılar Kübayı sokaklarını gezerek, Küba ile  ilgili bilgileri izleyicilere aktaracak. Havana ve Trinidad'da çekimleri yapılacak belgeselin çekimleri bugün başlayacak.  Erkan Can klasik arabalar hakkında bilgi verirken Küba müziği ve dansını öğrenecek. Keyifli bir Küba günlüğü sinemaseverle ile bulaşacağa benziyor.

Erkan Kimdir ?

1 Kasım 1958 Bursa doğumlu Erkan Can, oyunculuk hayatına 1975’te Bursa Devlet Tiyatrosu’nda başladı. 1985’te ise İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'ne girdi; 1990’da mezun olduktan sonra 1991-1992 sezonunda Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nda rol aldı.

1992 yılında dönemin en sevilen dizileri arasında yer alan Mahallenin Muhtarlarında Temel karakterini canlandırdı ve beyazcama adım atmış oldu. Sinemadaki büyük çıkışı ise 1998’de Serdar Akar'ın’ın yönetmen koltuğuna oturduğu Gemide filmiyle geldi. Bu filmdeki Kaptan rolüyle 35.Antalya Film Şenliğinde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü alan Erkan Can’ın kariyeri akabinde gelen adaylık ve ödüllerle sağlamlaştı. 2000-2015 yılları arasında dizi, sinema ve kısa film dahil olmak üzere 32 yapımda yer alan Erkan Can, bugün yerli sinemanın e televizyon camiasının en beğenilen ve aranılan oyuncuları arasında yer alıyor.

Tiyatro kariyerine de yoğun biçimde devam eden Erkan Can en son İstanbul Halk Tiyatrosu çatısı altında İhtiyar Balıkçı ve Deniz oyununda sahneye çıktı.

Uğur Yücel Kimdir ?

Uğur Yücel (d. 1957), Türk sinema oyuncusu, senarist ve yönetmen.

1957 yılında İstanbul'da doğdu. Aslen Van' lıdır. İstanbul Belediye Konservatuarı Tiyatro bölümünü bitirdi ve 1977 yılında tek kişili k bir gösteri oyunculuk kariyerine başladı. 1975-1984 yılları arasında Kenter Tiyatrosu, Tef Kabare Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu ve Şan Müzikholü’nde çeşitli oyunlarda oynadı. Selamsız Bandosu ve Muhsin Bey (1987) adlı filmlerdeki rolleri ile büyük çapta beğeni topladı.

Bunların dışında, Sezen Aksu ve Müjde Ar ile ayrı ayrı sahne şovları yaptı.

Televizyonda, Aziz Ahmet, Karanlıkta Koşanlar, Alacakaranlık ve Hırsız Polis gibi dizilerde oynadı; bunlardan Karanlıkta Koşanlar'ın tamamını ve Alacakaranlık'ın bazı bölümlerini (Alican Yücel takma adıyla) yönetti. Karanlıkta Koşanlar dizisinin senaryosunu, Ahmet Ümit'in polisiye öyküsünden uyarlayarak yazdı; Alacakaranlık'ın yazımına da katkıda bulundu.

Arabesk'le, ‘Sinema Yazarları Derneği En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’, Muhsin Bey'le Antalya Film Festivali’nde ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ ödüllerini aldı. İlk sekiz bölümünü çektiği İkinci Bahar adlı Tv dizisiyle İletişim Fakültesi En İyi Tv Yönetmeni Ödülünü aldı. Gemide ve Laleli’de Bir Azize filmlerinin müziklerini yaptı. Yönettiği ilk film olan Yazı Tura ile Antalya Film Festivali En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Yönetmen ödülleri dahil 11 ödül aldı. En son, 2007 yılında sona eren Hırsız Polis isimli dizide rol aldı ve başrollerini Türkan Şoray ile birlikte paylaştığı Hayatımın Kadınısın adlı filmi çekti. 2008 yılında Türkiye'de bir ilk olan Kolay Gelsin adlı doğaçlama sit-com denemesinin yönetmeni oldu, ama proje uzun ömürlü olmadı. 2008 - 2010 yılları arasında yayınlanmış olan Canım Ailem adlı TV dizisinde başrol oynamıştır. Kendi yönettiği Ejder Kapanı adlı sinema filminde Kenan İmirzalıoğlu, Nejat İşler, Berrak Tüzünataç ve Ceyda Düvenci ile birlikte başrolü paylaşmıştır.

Güven Kıraç Kimdir ?

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunudur. 1960 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Abhaz kökenlidir .1986 yılından beri birçok televizyon dizisi, reklam filmi ve sinema f ilminde rol aldı. İki yıl devlet tiyatrosu sanatçısı olarak çalıştıktan sonra istifa etti. Adana Devlet Tiyatrosu'nda Ağrı Dağı Efsanesi, İki Kalas Bir Heves ve Sıkıyönetim; Gülriz Sururi Tiyatrosunda ise Tiyatrocu, Sokak Kızı İrma, Hamlet ve Tiyatro Stüdyosunda Balkon adlı tiyatro oyunlarında oynamıştır. 1995 yılında Garanti Bankası reklamında sınırsız hizmet veren taksici rolü ile ünlendi. 1997 yılında Zeki Demirkubuz'un yönettiği "Masumiyet" adlı filmde Yusuf karakteriyle, ÇASOD, MGD ve İsrail Uluslararası Film Festivalinde En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini almıştır.

1998'de Erkan Can ile birlikte Gemide adlı filmde rol aldı. Aynı yıl Laleli'de Bir Azize adlı filmde Aziz karakteriyle karşımıza çıktı. 1999 yılında Salkım Hanım'ın Taneleri adlı filmle 19. İstanbul Film Festivali nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı. Aynı yıl Evimiz Olacak Mı? ve Hayat Bağları adlı televizyon dizilerinde rol aldı. 2001 yılında Yeditepe İstanbul adlı filmde Berber Remzi karakterini canlandırdı. 2002 yılında Abdülhamit Düşerken, 2003 yılında Fatih Akın'ın yönettiği Duvara Karşı adlı filmlerde yer aldı. 2004'te Yavuz Turgul'un Gönül Yarası, 2005'te Takva, Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?, Kebab Connection adlı filmlerde rol aldı. 2006 yılında çekilen Ömer Faruk Sorak'ın "Sınav" adlı filminde ise "Rafet 69" adlı karakteri canlandırdı. Behzat Ç dizisinde Memduh Başgan ve Mor Menekşeler dizisinde Fakir Şükrü rolünü oynamıştır. .

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com | İstanbul

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.