2016 KPSS Maratonu Tamamlandı , Peki Kamu Personeli Alımları Ne Zaman Olacak?

DHBT oturumunun da tamamlanmasının ardından milyonlarca memur adayı, yayımlanacak olan kamu personeli alım ilanlarını beklemeye başladı. Peki memur alımları ne zaman olacak? 2017 yılında memur alımları aratacak mı? Detaylar 5haber'in özel haberinde.

Yayınlanma:
2016 KPSS Maratonu Tamamlandı , Peki Kamu Personeli Alımları Ne Zaman Olacak?

2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının tüm oturumları bugün gerçekleşen DHBT oturumunun tamamlanması ile sona erdi.

Sınavların bitmesinin ardından memur olma hayali ile sınavlara giren binlerce aday, Kamu Personeli alım ilanlarının yayımlanmasını beklemeye başladı. Ülke genelinde sayıları milyonun çok üstünde olan işsiz gençler, 2017 yılı memur atama ve alım döneminin diğer yıllara nazaran daha hareketli geçmesini ve alım sayılarının fazla olması beklentisi içine girdi.

İhraç Edilen FETÖ'cülerin Yerine Alınacak Personeller

Uzun yıllardan beri ülke içinde hemen hemen tüm kamu kadro ve branşlarına yerleştirdikleri üyeleri ile adeta kamuya personel alımlarına ambargo koyan FETÖ'nün bu personelleri, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL kapsamında bir bir tespit edilip paralel devlet yapılanmasının önüne geçilmesi adına mesleklerinden ihraç ediliyor. Bu güne kadar 80 binin üzerinde FETÖ, PKK ve diğer terör örgütlerinin üyesi olduğu tespit edilen kamu personeli meslekten ihraç edildi.

İhraçların çok sayıda olması, yıllardır atama bekleyen memur adaylarına, memur olma yolunda umut verdi. Her yıl kamu kurum ve kuruluşlarının Devlet Personel Başkanlığına ilettiği ve bir diğer yıl alımı yapılacak olan personel sayısının belirtildiği raporlarda, alınacak olan personellerin yanı sıra terör soruşturması kapsamında ihraç edilenlerin yerlerine de yeni personeller alımı yapılmak zorunda. Bu kapsamda ise gelecek yıl alımı yapılacak olan personel sayısının diğer yıllara nazaran daha fazla olması bekleniyor.

Memur Adayları Sabırsız

KPSS Lisans, Ön lisans, Ortaöğretim ve DHBT sınavlarına giren milyonlarca aday ise adaletli bir personel alımı yapılmasını istiyor. Bu kapsamda ise kamu kurum ve kuruluşlar, 2017 yılı personel ihtiyaç raporlarını değerlendirdikten sonra personel alımlarına başlayacak.

Kamu personeli alım ilanlarından haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.