2018 'in ilk kitap fuarı Adana'da açıldı.

2018 'in ilk kitap fuarı Adana'da açıldı. Çukurova Kitap Fuarı 11.kez kitap severlere kapılarına açacak. 303 yayınevinin ve 500 yazarın  katılacağı fuarda , ayrıca  80 farklı  kültürel etkinlik kitap severler ile  buluşacak.Çukurova Kitap Fuarı TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle, ÇUFAŞ, Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile düzenlemekte.

Yayınlanma:
2018 'in ilk kitap fuarı Adana'da açıldı.

11 yıldır Adanalıların yoğun ilgi gösterdiği kitağ fuarına bu yıl da yoğun katılım olacağa benziyor. 11. Çukurova Kitap Fuarında bu yılda kitap severleri onlarca etkinlik ve yazar bekliyor.

Fuarda imza günlerinin yanı sıra panel, söyleşi, sergi ve dinletilerden oluşan bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.  2019 seçimlerinden evrim tartışmalarına, Marksizmden basın özgürlüğüne kadar bir çok konu hakkında paneller ve söyleşiler düzenlenecek.  Prof. Dr.  İbrahim Kaboğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı “2019 Seçimlerinde Ne Yapacağız?” paneli ilk günün öne çıkan etkinlikleri arasında yer alıyor.

Yarın Selami Esen ve Reşo Ronahi’nin konuşmacı olarak katılacağı “Kürt Edebiyatında Arjen Ari Şiiri” söyleşisi düzenlenecek. 12 Ocak’ta Öykücü Adnan Özyalçıner ve Türkiye Yazarlar Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Şilkan “Güncel Edebiyatta Emek Öykücülüğü” söyleşisinde okuyucularla buluşacak. 13 Ocak’ta ise Prof. Dr. Adnan Gümüş ve Yard. Doç. Dr. Günseli Bayram’ın konuşmacı olarak katılacağı “Dünden Bugüne Evrim Teorisi” paneli gerçekleştirilecek.

Altan Öymen ve Ercan Karakaş’ın “Dünden Bugüne Basın ve Basın Özgürlüğü”, İsmail Saymaz’ın  “Türkiye’de IŞİD” ve Nevşin Mengü’nün “İnsanın Düşünmekten Canı Yanar mı?” başlıklı söyleşileri fuarın dikkat çeken etkinlikler arasında yer alıyor.

11. Çukurova Kitap Fuarıyla ilgili yapılan tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk Türkiye’de kişi başına 8.4 kitap düştüğünü söyledi. Kitap üretiminde son iki yıllık dilimde yüzde 6’lık bir artış olduğunu söyleyen Kocatürk şunlara dikkat çekti: “2016 yılının ilk 11 ay bandrol verileriyle 2017’nin ilk 11 ayını karşılaştırdığımızda karşımıza bir tablo çıkıyor. Türkiye’de 2016 yılının ilk 11 ayında toplam 379 milyon 763 bin 522 kitap üretilmiş. 2017 yılında ise toplam kitap üretim adedi 381 milyon 964 bin 139’a yükseldi. İki dönem arasında toplam üretimde binde 6’lık bir artış oldu.”

Girişin ücretsiz olduğu Çukurova Kitap Fuarı 6-13 Ocak 2018 tarihleri arasında 10.00-20.00, fuarın son günü olan 14 Ocak 2018 Pazar günü ise 10.00-19.00 saatleri arasında açık olacaktır.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.