Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Atanan Prof. Dr. Mehmed Özkan Kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Mehmed Özkan atandı.

Yayınlanma:
Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Atanan Prof. Dr. Mehmed Özkan Kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesinin Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Mehmed Özkan'ı atamasını yaptı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130 uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Mehmed Özkan’ı atamışlardır" sözlerine yer verildi.

Mehmed Özkan Kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanan Mehmed Özkan, Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Öğretim Üyesi görevini sürdürüyordu. Prof. Dr. Mehmed Özkan, Eski Rektör Gülay Barbarosoğlu'nun da danışmanlığı görevini de yapmıştı.

Rektör Seçimini YÖK ile Cumhurbaşkanı Yapacak

Darbe girişimi sonrasında ilan edilen 90 günlük OHAL sürecinde yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile Rektörlük seçiminde değişiklik yapıldı. KHK'da yayımlanan değişiklik ile, en az 3 yıllık profesörler rektör olmak için başvuruda bulunabilecek ve başvurular özgeçmiş ile olacaktır. YÖK tarafındand alınan başvurualr arasından 3 aday belirlenecek ve bu üç aday Cumhurbaşkanına sunulacak. Cumhurbaşkanı da kendisine sunulan bu üç isimden birini Rektör olarak atayacak. Eğer Cumhurbaşkanı 1 aylık süre içinde kendisine verilen listeden bir rektör atması yapmazsa YÖK, bu isimleri güncelleyecek. Cumhurbaşkanı, güncellenen isimler arasında birini 15 gün içinde rektör olarak atmazsa kendi belirlediği bir ismin atamasını yapabilir.

Yapılan değişiklikte yer alan bilgilere göre, bir akademisyen başka bir üniversiteye rektör adaylığı için başvurabilecek.

Gündem haberlerinden, eğitim haberlerinden, üniversite haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.