Bursa ve Zonguldak Valiliklerinden Son Dakika Açıklamaları (Okullar Tatil Mi?)

Son günlerde etkisini ülke genelinde hissettiren kar yağışı nedeniyle Bursa ve Zonguldak Valiliklerinden açıklama geldi. Peki okullar tatil edildi mi? Bursa ve Zonguldak'ta okullar 9 Ocak Pazartesi günü tatil mi? İşte son dakika açıklaması.

Yayınlanma:
Bursa ve Zonguldak Valiliklerinden Son Dakika Açıklamaları (Okullar Tatil Mi?)

Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı okulların tatil olmasına neden oluyor. Son olarak Bursa ve Zonguldak Valiliklerinden açıklamalar geldi.

Bursa'da Okullara Kar Tatili

Bursa Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklamasında, bölgede devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle 9 Ocak Pazartesi günü anaokulu, ilk ve ortaokullar ile liselerin tatil edildiğini belirtildi. Aynı gün, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

Bursa Valiliği kar tatilini yazılı açıklama ile duyurdu. Olumsuz hava şartlarının devam etmesi beklendiği için bu kararın alındığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz genelinde tüm anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 9 Ocak 2017 Pazartesi günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır."

Zonguldak'ta Okullar Tatil

Zonguldak'ta son günlerde etkisini gittikçe arttıran kar yağışı nedeniyle yarın için okullar bir gün süreyle tatil edilirken, engelli ve hamile kamu personeline de 1 günlük idari izin verildi.

Zonguldak Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz Merkez bağlı belde ve köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde yaygın, örgün ve özel eğitim kurumlarında okullar yarın 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu görevlilerimiz de 1 gün idari izinlilerdir" denildi.

Öte yandan Zonguldak Valisi Ali Kaban da kar tatilini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Vali Kaban'ın paylaşımında, "Zonguldak'a güzel bir kar yağıyor. Beklenen oldu sonunda. Yarın okullar tatil. Keyfini çıkarın" ifadeleri yer aldı.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.