Bursluluk sınavı ne zamana ertelendi?

İlköğretim ve ortaöğretim bursluluk sınavı ertelendi? 2020 bursluluk sınavı ne zaman yapılacak?

Yayınlanma:
Bursluluk sınavı ne zamana ertelendi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Bursluluk sınavı için erteleme kararı aldıklarını duyurdu. Koronavirüs tedbiri kapsamında dünyada ve Türkiye'de birçok etkinlik sosyal faaliyet okul gibi birçok şey ertelendi. Bunların yanında koronavirüs tehlikesi geçene kadar birçok sınavda  ertelendi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İlk ve Ortaöğretim Kurumlarında eğitim gören 5, 6, 7,8 Hazırlık sınıfı ve 9, 10 , 11. sınıflara düzenlenen İOKBS Bursluluk sınavının bu yıl ertelenip ertelenmeyeceği merak ediliyordu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 25 Nisan'da yapılacak olan bursluluk sınavını 6 Haziran'da yapılacağını açıkladı.

Sınav 6 Haziran 2020 tarihinde saat 10.00 'de Tüm Türkiye 'de aynı anda başlatılacaktır. Sınav 100 soru olup 120 dk süre verilecektir.

Milli Eğitim tarafından yapılan açıklamada 2020 sınav takvimine göre İlk öğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk sınavı 5,6,7,8,9,10,11. sınıfların ve hazırlık sınıflarının sınav tarihi 6 hazirana alındı.

Corona virüsü sebebiye daha önce ÖSYM 9 sınavını ertelemişti. ÖSYM 9 sınavı erteledi. İşte yeni sınav tarihleri haberimizden sınav tarihlerine ulaşabilirsiniz. Meb ise kendi yaptığı bursluluk sınavının ertelendiğini açıklamış oldu.

Diğer korona virüs haberleri ve alınan önlemler için tıklayınız.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.