LYS Tercih Sonucu Sorgulama Ekranı (ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi Giriş)

LYS tercih sonuçları için geri sayım sona eriyor. Peki LYS tercih sonuçlarını nasıl sorgulayabilirim? ÖSYM LYS tercih sonuçlarını saat kaçta açıklayacak? LYS tercih sonucunu nasıl öğrenebilirim? ÖSYM sonuç sorgulama ekranına nasıl gidebilirim? Sonuç sorgulamayı nasıl yaparım? İşte detaylar.

Yayınlanma:
LYS Tercih Sonucu Sorgulama Ekranı (ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi Giriş)

1 milyondan fazla öğrencinin büyük bir merak ve heyecanla beklediği üniversite tercih sonuçları bugün açıklanıyor.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 18-26 Temmuz tarihleri arasında alınan üniversite tercih işlemlerinin sonuçları bugün açıklanıyor.

Geçtiğimiz yıllarda üniversite tercih sonuçlarını tercih işlemlerinin bitiminden bir hafta sonra açıklayan ÖSYM, bu yıl sonuçları biraz daha geç açıklıyor. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinde çok sayıda adayın mesaj yağmuruna tuttuğu ÖSYM Başkanlığı, çağrılara sessiz kalmadı ve bir bilgilendirme açıklaması yapıldı. Yapılan bilgilendirme açıklamasında tercih sonuçlarının 8 Ağustos günü açıklanacağı adaylara duyuruldu. Bu duyurunun ardından adaylar 8 Ağustos gününü beklemeye başladı.

8 Ağustos gününün gelmesi ile birlikte ise adaylar, internet üzerinden LYS tercih sonuçlarını aramaya başladı.

Adayların bu sabırsız bekleyişini gören ÖSYM, yeni bir duyuru yayımladı ve tercih sonuçlarının açıklanacağı saati açıkladı. Buna göre LYS tercih sonuçları ÖSYM tarafından saatler 17.00'da adaylara duyurulacak.

LYS TERCİH SONUCU SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

LYS Tercih Sonuçları ile İlgili ÖSYM'nin Açıklaması

LYS tercih kılavuzunda tercih sonuçları ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Yerleştirme Sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecektir."

LYS ek tercih ve üniversite kayıtları ile ilgili detaylı bilgi için eğitim kategorisine göz atabilirsiniz.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.