Öğretmenlerin Yarıyıl Yer Değiştirme Başvuruları Başladı (Başvuru Şartları ve Mazeret Tayini İçin İstenen Evraklar)

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika duyurusuna göre öğretmenlerin yarıyıl mazeretlere bağlı yer değiştirme başvurularının başladığı belirtildi. İşte başvuru şartları ve diğer detaylar.

Yayınlanma:
Öğretmenlerin Yarıyıl Yer Değiştirme Başvuruları Başladı (Başvuru Şartları ve Mazeret Tayini İçin İstenen Evraklar)

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika duyurusuna göre, öğretmenlerin yarıyıl yer değiştirme başvuru işlemlerinin başladığı belirtildi. İşte MEB yarıyıl yer değiştirme başvurusu hakkında bilinmesi gerekenler ve yer değiştirme şartları.

MEB tarafından yayımlanan duyuruya göre öğretmenlerin il içi ve iller arası yarıyıl yer değiştirme işlemlerinde aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ya da engellilik durumu ile birlikte diğer durumlarda göz önüne alınarak yer değiştirmeler gerçekleşecek.

Hizmet Puanları Nasıl Hesaplanacak?

MEB'in yayımladığı duyuruya göre öğretmenlerin yer değitirmelerine dikkate alınacak hizmet puanının hesabında başvuruların son günü; hizmet süresinin hesabında ise 31 Mart 2017 tarihi esas alınacaktır.

Mazeretler de Eş de Yer Değiştirebilir Mi?

Sağlık durumu veya can güvenliği mazereti ile engellilik durumuna veya diğer nedenlere bağlı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunan ve başvurusu uygun görülen öğretmenlerin talebi halinde, eşleri de yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir.

Başvurular Nasıl Olacak?

-Yarıyıl yer değiştirme başvuruları Milli Eğitim Bakanlığının http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adresleri üzerinden alınacak. Bu adresler üzerinde bulunan form doldurulacak ve belgeler eğitim kurumu müdürlüklerine şahsen teslim edilecek.

Sağlık Mazereti Nedeniyle Başvuracaklarda İstenen Belgeler

# Başvuru tarihi itibarıyla resmi veya özel sağlık kurum ve kuruluşlarından son altı ay içinde alınan yukarıda açıklanan muhtevaya uygun sağlık kurulu raporu,

# Kardeşine vasi tayin edilenlerden mahkeme kararı. Eş, anne, baba, çocuk ve kardeş için veya vasi tayini sebebiyle alınmış sağlık kurulu raporları ile yapılan başvurularda onay makamları, aile kütüğüne işlenmiş kişisel bilgilerin özetlerini gösterir vukuatlı nüfus kayıt örneğini elektronik ortamda temin ederek kontrol edecektir.

Aile Birliğe Mazereti ile Başvuracaklardan İstenen Belgeler

# Eşlerinin çalışmakta olduğu işyerinden alınacak görev yeri belgesi,

# Bağlı bulundukları vergi dairesinden veya ilgili meslek kuruluşundan alınacak işyerinin faaliyette olduğunu gösterir belge,

# Birinci aşama başvurularının son günü itibarıyla son iki yıllık süre zarfında en az 360 gün sigortalı hizmeti olduğunu ve sigortalılığının halen devam ettiğini gösterir belge,

# İdare merkezi belirli bir ilde olmakla birlikte ülke genelinde faaliyet gösteren şirketlerin şirket merkezi dışında çalışanlarının öğretmen eşlerinden; ayrıca, atanmak istedikleri yerde eşlerinin işyerinin faal olduğuna dair anonim şirketler için kendi işyerlerinden, diğer şirketler için ise çalıştıkları ildeki vergi dairesi, belediye veya ilgili meslek kuruluşundan alacakları belge istenecektir.

Can Güvenliği Mazereti İçin İstenen Belgeler

Kendisinin, eşinin veya bakmakla yükümlü olduğu çocuklarından birinin görev yaptığı yerde kalmasının can güvenliğini tehdit altında bırakacağını, adli veya mülki idare makamlarından alınacak belgeyle belgelendirenler, b) 8/3/2012 tarihli ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca haklarında adli makamlarca işyerinin değiştirilmesine ilişkin koruyucu tedbir kararı alınanlar,

Engellilik Durumu

Kendisinin en az yüzde kırk oranında engelli olduğunu, eşi, bakmakla yükümlü olduğu çocuğu, annesi veya babasının ağır engelli olduğunu, ilgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporuyla belgelendirenler, bu kapsamda yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir.

Başvuruyu onaylayanlar, sağlık kurulu raporları ile aile kütüğüne işlenmiş kişisel bilgilerin özetlerini gösterir vukuatlı nüfus kayıt örneğini elektronik ortamda temin ederek kontrol edecektir.

Takvim

Birinci Aşama Başvuruların Kabul Edilmesi ve Onay Süreci : 4 -10 Ocak 2017

İkinci Aşama Tercihlerin Yapılması ve Onay Süreci : 13-18 Ocak 2017

Atamalar : 20 Ocak 2017

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.