Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 Üniversiteye Rektör Ataması Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 Üniversiteye rektör ataması yaptı. İşte rektör ataması yapılan üniversiteler ve atanan isimler.

Yayınlanma:
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 Üniversiteye Rektör Ataması Yaptı

Son dakika açıklaması Cumhurbaşkanlığından geldi.

Yükseköğretim Kurulu'nun önerdiği adaylar arasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rektör ataması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atadığı Rektör isimleri şu şekilde:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130 uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından; Abdullah Gül Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. İhsan SABUNCUOĞLU’nu, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan AYRANCI’yı, Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Hakkı ALMA’yı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mazhar BAĞLI’yı, Siirt Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Murat ERMAN’ı, İbn Haldun Üniversitesi Rektörlüğüne ise mütevelli heyetinin teklifi ve Yükseköğretim Kurulunun olumlu görüşü üzerine, Prof. Dr. Recep ŞENTÜRK’ü, atamışlardır."

Son dakika haberlerinden, eğitim haberlerinden, gündem haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.