YGS Başvuru Ücreti İçin Son Tarih Ne Zaman? (YGS Başvuru Ücreti Banka, ATM ve ÖSYM Ödemeler Üzerinden Yatırma)

YGS başvuru ücreti için son tarih ne zaman? YGS başvuruları sona erdi. Peki başvuru ücretlerinin yatırılacağı son tarih ne zaman? Başvuru ücretleri hangi bankaya yatırılacak? İşte YGS başvuruları hakkında detaylı bilgi.

Yayınlanma:
YGS Başvuru Ücreti İçin Son Tarih Ne Zaman? (YGS Başvuru Ücreti Banka, ATM ve ÖSYM Ödemeler Üzerinden Yatırma)

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan 2017 ÖSYS kılavuzuna göre YGS'ye internet üzerinden başvurular 18 Ocak saat 23.59'da sona eriyor. Peki başvuru ücretlerinin yatırılması için son tarih ne zaman? Bşavuru ücreti ödeme son tarihi hangi gün? Başvuru ücreti en son saat kaçta yatırılır? Başvuru ücreti hangi bankalara yatırılır? ATM'lerden başvuru ücreti alan bankaların listesi, başvuru ücreti son ödeme tarihi ile saati bilgisi haberimizin devamında.

YGS Başvuruları Ne Zaman Başlamıştı?

ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzun ardından YGS'ye başvurular, 4 Ocak günü mesai saati ile başlamıştı. Başvuru süresinin başlaması ile birlikte sınava girecek olan milyonlarca aday, önce internet üzerinden online olarak başvurularını tamamladı ve ardından ise sıra başvuru ücretini yatırmaya geldi.

Başvuru Ücreti Son Yatırma Tarihi

Başvuruların 18 Ocak günü saat 23.59'da sona ermesinin ardından ise başvuru ücretlerini yatıramayan binlerce aday, başvuru süresini kaçırdıkları endişesine düştü. Ancak ÖSYM tarafından yayımlanan başvuru kılavuzunda ilgili sınava başvuru ücretlerinin, sınav başvuru süresinin tamamlanacağı 18 Ocak gününden bir gün sonra, yani 19 Ocak günü saat 23.59'da sona ereceği belirtildi.

Başvuru Ücretinin Yatırılacağı Bankalar

# Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

# Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

# Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) tüm şubeleri ve internet bankacılığı

# Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

# Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

# Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

Uyarı: Başvuru ücretlerinin alınması 19 Ocak saat 23.59'a kadar devam edecektir. Ancak mesainin bitiminin ardından gece 23.59'a kadar sadece ÖSYM ödemeler sisteminden ve ATM'lerden alınabilecektir.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.